pátek 19. října 2012

Nebezpečně čerstvý vzduch

Na psaní a další aktivity mám opravdu čas, jen když Pavlík usne. Tím spíš, že už Pavlík přestává být miminkem, které spí od kojení ke kojení. Poslední dobou se toho děje čím dál tím víc. U Pavlíka pozorujeme pokroky prakticky každý den. Dokonce se začal usmívat a „povídat“. Krásně se směje hlavně ráno po probuzení.

Také ho konečně začala zajímat hrací deka. Na hračky se sice zatím jenom dívá, občas se do nějaké strefí, ale vydrží si takto „hrát“ dobrých 20 minut. Vždy se mi po několika dnech zdá, že už jsme konečně najeli na nějaký ustálený režim, ale ten se mění zhruba každý týden, kdy je najednou zase všechno jinak. Momentálně to u nás vypadá asi takto: po probuzení dostane Pavlík najíst, pak cvičíme pasení koníčků, chvilku si hraje na dece a pak jde zase spát. A celý cyklus se opakuje, pokud nemáme na programu nějaký výlet nebo návštěvu.

Pokrok jsme zaznamenali i s bolavým bříškem. Prdíky už Pavlíka tolik netrápí, jako asi před dvěma týdny. Zatím ale nepřestávám s kapičkami. Snad už za pár týdnů bude po problémech úplně.
Před několika dny jsme byli navštívit rodiče Pavla. Brala jsem to jako odpočinek, jenže ten se bohužel nekonal. Nápor čerstvého vzduchu Pavlíka tak vyčerpal, že pak řval každé dvě hodiny. Po příjezdu domů se naštěstí hned vzpamatoval a v dobře známé atmosféře najel na svůj klasický režim. Bez jídla vydrží 3 až 4 hodiny, v noci dokonce déle.


Máme za sebou dokonce i první koupání bez pláče, ale jak bylo včera vidět, jednalo se čistě o příslovečnou výjimku potvrzující pravidlo. Od mé kamarádky dostal hračky do vody, tak se těším, až trochu povyroste, že by ho hračky mohly motivovat, aby měl vodu rád.
Teď jsme na návštěvě pro změnu u mých rodičů. Tím pádem jsme zase opustili naši postýlku a já jsem moc zvědavá, jestli se do ní Pavlík ještě po týdnu vejde. Pomalu se Pavlíkovi začíná rýsovat pokojíček. Chtěla bych mu vybrat ještě nějaké samolepky na zeď, ať to tam má útulnější. Tuším, že asi tak za 14 dní už tam bude spinkat ve velké postýlce.

Žádné komentáře:

Okomentovat